Her i Skogmo Industripark er vi brennende opptatt av å tette gapet mellom næringsliv og akademia. Derfor syns vi det var spennende når professor Orges Cico ved NTNU ønsket å ha Skogmo Industripark som tema i faget “eksperter i team”.
Eksperter i team er et fag på NTNU med fokus på samarbeid, bærekraft og teknologi. Tett oppunder 30 studenter med ulik akademisk bakgrunn skal jobbe med utfordringer presentert av bedrifter. Løsningen på problemet skal inneholde teknologi og være knyttet mot FN sine 17 mål for bærekraft.
Utfordringen levert av bedriften skal jobbes med 1 dag i uka i 15 uker. Resultatet fører til en presentasjon av forslag til løsning for bedrifter og andre deltakere. Det betyr at utfordringene blir jobbet med i ca 500 timer av studenter med akademisk tyngde og en mulighet til å se ting med nye øyne. Det er uvurderlig for oss og meget lærerikt for studentene.
Det er og et mål for studentene å komme med en løsning som er så god at det er mulig å etablere en startup-bedrift med støtte fra Norsk Forskningsråd.
Deltakere i samarbeidet.
Overhalla Kommune
I ei lita bygd som Overhalla er vi avhengig av et tett og godt samarbeid med kommunen, og det var derfor naturlig for oss å invitere dem med inn i prosjektet. Overhalla Kommune er langt fremme når det gjelder å tenke utnyttelse av den teknologien som kan være med på å gjøre hverdagen enklere for sine brukere. Beate Galguften Aunet ble med oss til NTNU-Gløshaugen og presenterte spennende utfordringer som studentene kan bryne seg. Flott at lokalt næringsliv og kommune kan vise seg frem sammen på sånne arenaer.
Overhallagruppen, GL-Bygg AS og Retura NT
Kjerstin Opdahl var med som representant for Overhalla Betongbygg og Overhalla Hus. To store bedrifter som gjør det veldig godt, men som alle andre har de utfordringer som det kan være spennende å se på med nye øyne. Retura NT og GL-Bygg AS fikk også presentert noen av sine utfordringer. GL-Bygg AS var også med på sommerjobbprosjektet i 2019 med studenter fra NTNU og trakk gode erfaringer fra dette samarbeidet. Alt i alt var det et spennende sett med utfordringer som ble presentert og det var tydelig at studentene satte pris på at man tar seg tid til å bygge den viktige broen mellom akademia og næringsliv.
Veien videre
Vi møtte en engasjert gruppe studenter som stilte gode spørsmål under presentasjonene. Etter presentasjonene var det satt av to timer til brainstorming i gruppene. Her skulle de velge utfordringer og starte å tenke løsning relativt kjapt. Her fungerte reisefølget fra Overhalla som kilder og sparringspartnere. I slutten av januar skal studentene presentere sine forslag til hva de skal jobbe med for å komme til bunns i utfordringene. Vi gleder oss til fortsettelsen.
Ønsker du å lære mer om EIT kan du lese her